Senast uppdaterad:
29 dec 2011

Hoya acuta (variegata) IML 1578

 

 


Jag har köpt denna hoya vid ett par tillfällen. Första gången var i juli 2007, men den överlevde inte. Jag fick höra av andra att den var lite "kinkig" så det dröjde till maj 2011 innan jag köpte den igen och då från samma ställe, dvs Liddles i Australien. Sticklingen som anlände var lika generöst tilltagen som förra gången och jag klippte den i två bitar precis som förra gången, men denna gången blev resultatet annorlunda... den klarade sig och har på drygt ett halvår vuxit ganska bra och den har hela tiden stått i ett ljust norrfönster och det är där jag tänkt samla alla mina variegerade hoyor... 

 

Bladen på denna är mycket glansiga och det vita varierar precis som på andra variegerade hoyor och kan vara allt från bara lite vitt i mitten till att det nästan bara är en grön kant på bladen. En riktigt läcker hoya! Bladen på min planta är 6-12 cm långa och 3-6 cm breda.

 

Min stickling kom med en blomstängel och den har inte trillat av än så kanske jag kan få se blommor inom en inte alltför lång framtid... Av bilder jag sett på nätet är de vita med lite grönbruna spetsar, men jag hoppas själv snart kunna visa upp dem här.

 

För att komma tillbaka till Hoya acuta, klicka här:

 
 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor