Senast uppdaterad:
04 jan 2012

Hoya australis ssp. australis

 

 


Jag tror detta var min första ludna hoya och jag köpte den i juli 2000 på en Hoyautställning på Sofielund Gardencenter i Ystad. Den var redan då en ganska stor planta, men den nästan dubblade sin storlek på ett år. Det var även då som den blommade första gången och med en enda blomklase. Sedan dess har den bara blommat ett par gånger och alltid med bara en blomklase på hösten. Ingen blomvillig hoya hos mig!

 

Jag gissade att min katt inte gillade denna hoya eftersom han lyckades välta ner den på golvet för ett par tre år sedan, men lyckades "undvika" att välta ner några andra som stod i vägen... Jag lyckades rädda ett par riktigt långa sticklingar(!) och trots alla råd om att man inte ska plantera för stora sticklingar så gjorde jag det med dessa. De rotade sig förvånansvärt snabbt och plantan är idag stor och kraftig och har ett antal blomsporrar. Tänkte att den kanske ville blomma hösten 2004 men det hände ingenting - inte ens knoppar! Vi får väl se hur det går framöver... Någon gång ska jag väl få chansen att kunna ta bättre foton på blommorna och lägga ut här på hemsidan!

 

Till slut tröttnade jag på den här hoyan och klippte ner den och sålde den... En ganska stor stickling fick flytta till brorsan och för ett tag sedan när jag var där hade den små knoppar, som tyvärr trillade av... Jag antar att det finns hopp för den här hoyan! Vem vet, jag kanske klipper en ny stickling när jag får mer hoyaplats OCH vill ha denna igen!

För att komma tillbaka till Hoya australis, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hoya australis ssp. australis, leaf

 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor