Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya bordenii

 

 


Denna köpte jag som en rotad stickling på en Hoyautställning på Petab i Helsingborg i januari 2003. I början tyckte jag nog att detta var en riktigt tråkig hoya och att den såg bättre ut på foto än i verkliga livet... Den bara stod där, växte lite, men visade inga tecken på de vackra mörkröda blommorna. Även om den växer sakta så har min planta hunnit bli hyfsat stor men det kan vara för att jag tagit skott och stuckit ner i krukan för att fylla ut plantan från alla håll. Oddsen för nytillväxt ökar ju också... I april 2004 hittade jag en liten blomstängel och strax därefter en till och ytterligare en tredje... Knopparna trillade av ganska fort, två av blomstänglarna också och den tredje stängeln satte knoppar med jämna mellanrum bara för att trilla av när de hunnit bli ganska stora, och till sist trillade aven blomstängeln av...

 

Strax efter den sista blomstängeln föll av så började min planta växa, och det med raket fart! Det verkade som att blomstängeln skulle trilla av för att jag skulle få nytillväxt... Under augusti 2006 växte den över en meter och vid ett tillfälle fick den även en ny blomstängel och nya knoppar... som naturligtvis föll av när de var pyttesmå! Det slutade med att jag sålde plantan när jag sålde förra huset och flyttade till lägenhet. Nu när jag har mer plats i nya huset så kanske jag skaffar en ny - vi får se!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor