Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya buotii

 

 


Denna hoya har jag inskaffat i omgångar så att säga... Min fösta stickling anlände i juli 2006 från Danmark, men sedan kunde jag inte låta bli att köpa ytterligare en stickling i september 2006 för det är ju alltid bra att fylla ut krukan. På bladbilden nedan kan man se vilken skillnad det var på sticklingarna, men när de började växa gick det inte längre att hålla isär dem. Det blir väl blommorna som får avgöra om båda är samma... Som om inte det var nog - ett år senare (juli 2007) fick jag en fin liten rotad stickling av en hoyasamlare jag var på besök hos och beroende som man är så tackar man ju aldrig nej till en stickling! Sagt och gjort, den föjde med hem och fick bli nerpetad ibland de andra i krukan. Denna lilla är lätt att känna igen för den har inte vuxit mycket och den har en blomstängel, men än så länge har det inte kommit några blommor på den. Blommorna dök upp första gången den 24 december 2009. Vilken julklapp!! 

 

När vi flyttade in i huset i början av november 2009 upptäckte vi att matplatsen var lite svalare än övriga huset och där i det stora västerfönstret ställde jag buotii. Efter hand som jag tog hit hoyorna från lägenheten ställde jag dem bara där det fanns plats och fyllde på allt eftersom... Det visade sig ju vara en lyckad plats för buotii, så där står den fortfarande även sedan jag fått lite mer ordning i fönsterna!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 
 

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor