Senast uppdaterad:
15 okt 2013

Hoya carnosa (variegerad)

 

 


Denna hoya har blad som får mestadels vita kanter och man kan ju då tycka att den borde kallas 'albomarginata', men så är inte fallet... vet inte varför egentligen. Bladen är ungefär 6-10 cm långa och 3-4 cm breda och nya blad blir lite lätt rosa där de senare blir vita. En läcker hoya helt enkelt!

 

Blommorna (som jag hittills bara sett hos brorsan) är lite mer rosa än hos den vanliga carnosan, men i övrigt har jag själv inte kunnat se någon skillnad. Doften var inte heller lika stark, men med många klasar utslagna samtidigt kan det nog dofta en hel del.

 

Jag har vid två tillfällen knyckt sticklingar hos min bror, men den första gången ville den bara inte rota sig så nu i maj 2009 kapade jag av en ny stickling som tagit sig bra och börjat växa lite. Variegerade hoyor har en tendens att inte vilja växa för fort - inte hos mig i alla fall... Så det kan nog ta ett tag innan den vuxit till sig, men orkar jag inte vänta längre kan jag ju bara köra till brorsan igen och knipsa av en till att fylla ut krukan med!

 

Fotona nedan kommer från min bror, men jag har planer på att fotografera hans planta ordentligt nästa gång jag är där... bladfotot är från min egen stickling!

För att komma tillbaka till Hoya carnosa, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor