Senast uppdaterad:
08 okt 2014

Hoya cembrae eller odorata eller nåt annat

 

 


Jag köpte denna hoya som rotad stickling från Botanova i Norrland i maj 2002. Jag hade läst att den skulle få vita blommor och att den skulle dofta riktigt gott, så det var en hoya som jag var tvungen att ha i min samling. Den växte inte speciellt bra det första året, men det har den tagit igen med råge. De första små knopparna såg jag i början av december 2004, men eftersom det var så pass dåligt dagsljus trodde jag inte att de skulle växa och slå ut. Men det gjorde de, ganska många dessutom. Doften var angenäm, men inte alls så stark som jag trodde. Efter den första gången har den blommat med många blommor samtidigt! Med många blommor märker man verkligen den fräscha doften i rummet... I maj 2006 fick jag verkligen erfara en riklig blomning och doften var lagom stark och behaglig!

 
Jag köpte denna hoya under namnet Hoya odorata, men det finns de som säger att det korrekta namnet är Hoya cembrae. För min del spelar det ingen större roll, det är en vacker hoya!
 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor