Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya citrina

 

 


Jag köpte denna hoya som en rotad stickling i maj 2002 från Botanova i Norrland. Jag köpte den som Hoya glabra. Under de snart fyra åren jag har haft denna planta har den vuxit sig ganska stor, och när den blommade i höstas visade det sig att det inte är Hoya glabra utan Hoya citrina. I alla fall säger Botanova att det skett ett misstag och att min planta är den som de säljer som Hoya citrina.

 

I juli 2004 delade sig en av rankorna i två rankor och i mitten satt något som såg ut som en pyttyliten blomstängel, men vad det än var så trillade det av... Ser rätt kul ut, faktiskt! I september 2005 fick jag njuta av de underbara vita blommor som är bland de mest väldoftande jag haft! OCH min planta hade ytterligare två blomstänglar... som naturligtvis trillade av under vintern... Inför flytten till lägenheten 2008 valde jag att sälja denna hoyan... Om jag skaffar en ny nu när plats åter finns återstår att se!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

   

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor