Senast uppdaterad:
07 jul 2019

Hoya davidcummingii

 

 


Jag köpte denna hoya som en orotad stickling i juli 1999. Hon jag köpte den av kallade denna hoya för Hoya gracils, men det fick jag snabbt reda på att det var det inte.

 

Denna hoya är verkligen inte den enklaste att odla - åtminstone inte om jag får säga min mening! Jag har varit tvungen att förnya min planta flera gånger under årens lopp och det enda bra med det är ju att jag får alltid fler sticklingar för varje gång så plantan blir tätare och tätare. Sommaren 2010 var sista gången jag förnyade den och den har vuxit på bra sedan dess, och blommat massor. Blommorna har varit allt från röda, ljusrosa, till nästan gula på min planta och jag tror att de gula kommer när den är för torr eller rötterna har börjat ruttna... De var rätt söta faktiskt!

 

Även om denna hoya inte är alltför lättodlad så blommar den ofta och gärna. Min planta blommade första gången i juni 2000 och den verkar ha blommor på gång hela tiden. Den till och med blommar någon enstaka gång under vintern!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor