Senast uppdaterad:
26 sep 2012

Hoya dennisii

 

 


Jag fick den här hoyan först som en orotad stickling och då jag länge velat ha just denna fick den hedersplatsen på ett blomsterbord i vår matplats, men det skulle jag inte gjort... inte med en destruktiv tuggande Sune i huset för en dag när jag kom hem från jobbet hade han vält ner den och tuggat sönder den så det inte gick att känna igen den. Jag fick senare (i juni 2011) en rotad ny stickling och denna gången sattes den utom räckhåll för katter. Den växte bra och det dröjde inte länge förrän jag kunde dela den och få två sticklingar i krukan.

 

Till en början fick denna hoya en placering i fönstret i hoyarummet i källaren, men när växtlysrören sattes upp blev det nog nog för varmt för den även om den stod i fönstret en bit ifrån lysrören. Den tappade lite blad då och då. När gästrummet i källaren var klart i maj 2012 fick den flytta in i det fönstret istället. Där är det ganska mycket svalare än i hoyarummet på dagarna. Den satte igång och växa rejält och den 12 augusti 2012, dvs lite mer än ett år efter den flyttade in, upptäckte jag en lång smal blomstängel och jag tittade till den nästan varje dag... så till slut började den slå ut på kvällen den 18 september 2012. Hela klasen var utslagen ett par dagar senare. En helt underbar lättodlad hoya!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor