Senast uppdaterad:
17 apr 2014

Eriostemma 'Ruthie'

 

 


Jag fick denna Eriostemma från Hawaii i slutet av augusti 2005. Det var en rejäl stickling eller rättare sagt en lååååång en. Jag har klippt upp den och planterat flera i ett par krukor. En har flyttat till Finland strax efter den rotat sig... Jag behöll två sticklingar själv och dessa båda växer på bra i ett söderfönster och där ska väl en eriostemma kunna trivas...

 

När jag fick veta att min Hoya coronaria var en Eriostemma ville jag inte ha fler Eriostemmor eftersom de är svåra att få i blom och jag tvivlar ju på att jag NÅNSIN kommer att få se blommor på någon av mina Eristemmor. Jag har nu 11 st inklusive den här. Jag blev övertalad att ta denna eftersom den påstås vara enklast att få i blom av Eriostemmorna. Vi får väl se om hon som sade det får rätt eller inte... Jag hoppas bara hon finns kvar när min planta blommar! Den växer i alla fall som ogräs!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

 
 
 
 
 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor