Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya globulosa

 

 


Jag köpte denna hoya som en rotad stickling i maj 2002 från Botanova i Norrland. När jag såg bladen på denna hoya så var den bara ett "måste". Som tur är har denna hoya vackra blad eftersom jag ännu inte sett några blommor.

 

Jag tycker denna hoya är ganska svårodlad. Rätt som det är kommer det ett nytt snabbväxande skott som nästintill är omöjligt att linda in på ställningen. Dessutom verkar den inte tycka om att bli tvingad att växa neråt... Varje gång jag lindat in ett nytt skott och vänt toppen neråt så har det gulnat i toppen. Jag har provat att låta det nya skottet växa ganska rejält innan jag böjer ner det och vänder själva toppen att växa uppåt igen, men då har skottet varit så styvt att jag brutit toppen. Till sist provade jag att böja in skottet redan från början i hopp om att jag kunde lura plantan till att tro att den skulle växa neråt...

 

Till slut beslöt jag mig för att sälja min planta av den anledningen att vi helt enkelt inte kom överens. Jag sålde den för drygt två år sedan, men behöll en stickling. Sticklingen tog mindre plats, men växte ganska bra och slutligen fick även den flytta - hem till min bror. På så sätt har jag den ju på sätt och vis kvar och en stickling har åter fått flytta in hos mig, men om den får stanna återstår att se...

 

Den 16 augusti 2007 fick jag ett mail av en dam (Ruth Olsson i Skoghall). Hon skickade foton på sin blommande planta som jag fick lov att lägga upp på min hemsida. Drygt två år senare (den 13 juli 2009) fick jag ett nytt mail av Ruth som ännu en gång fick njuta av blommor på sin Hoya globulosa. Hon hade även tagit nya foton och ett av dem ser Ni nedan. Jättefina blommor!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor