Senast uppdaterad:
04 jan 2012

Hoya griffithii

 

 


Jag köpte den här hoyan på en hoyaträff i juni 2010. Jag hade hört talas om den ett tag och när jag nu fick chansen på en orotad stickling så var jag ju tvungen att slå till. Det var inte den lättaste hoyan att få igång och växa... nej, den rotade sig fint och sen hände ingenting på mer än ett halvår. Inte förrän tidigt på våren 2011 satte den igång och växa, men inte gick det fort inte! De där blommorna kunde jag ju bara drömma om med den tillväxthastigheten...

 

När hoyarummet i källaren var färdigt i mitten av oktober 2011 flyttade alla hoyorna av den mindre storleken in där och däribland var ju min lilla griffithii och gissa om den gillade de varma / fuktiga dagarna under lysrören och de betydligt svalare nätterna helt utan ljus. Den satte fart och växa och växte rakt in bland grannhoyorna och knappt två månader efter den flyttade in i hoyarummet upptäckte jag små gröna knoppar och det var den 1 december. Jag trodde blommorna skulle slå ut lagom till julafton, men det dröjde till den 29 december innan de 2 första knopparna hade slagit ut och vilken underbar doft jag möttes av i hoyarummet den kvällen! Dagen efter slog ytterligare 4 knoppar ut och först på nyårsafton var alla 6 utslagna. Vilket härligt "slut" på ett händelserikt hoyaår!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor