Senast uppdaterad:
13 mar 2012

Hoya hybrid 'MM'

 

 


Denna hoya köpte jag som rotad stickling april 2005. Det var på en resa till Stenåsa i Varberg tillsammans med andra Hoyafreaks och jag sa ännu en gång att jag inte skulle köpa några fler hoyor... Det var tills jag fick se denna med de klargröna nästan plastiga bladen... Den var märkt som Hoya hybrid 'MM' (MM som förmodligen står för Michael Mirashiro), men jag har börjat tro att det kan vara den som går under namnet HSI-037.

 

Vid en omplantering för ett antal år sedan valde jag att dela den långa rankan. Den klippta halvan stack jag bara ner på andra sidan stödet. Den rotade sig fint trots att sticklingen var ganska stor. Nu har plantan hunnit bli riktigt stor och fin och jag upptäckte en blomstängel och små knoppar redan hösten 2011, men dessa trillade av ganska tidigt... Vid andra försöket med knoppar tyckte jag det tog evigheter innan de till slut öppnades. Det var i mars 2012 och blommorna är riktigt läckra. Påminner mycket om pubicalyx, men är inte håriga över hela som pubicalyx är och dessa är också större än t ex 'Red Button' och 'Jungle Garden'. Se jämförelsen längst ner.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor