Senast uppdaterad:
31 jan 2016

Hoya inconspicua (eller inte?)

 

 


Jag köpte denna hoya som en halvstor planta i februari 2004. Den hade inget namn, men jag trodde då att det kunde vara en Hoya longifolia och tänkte att den kunde vara ett trevligt tillskott till mina vitblommande hoyor.  Den växer verkligen fort och nya rankor slingrar gärna in sig i grannhoyorna eller annat som den får tag i!

 

Min planta fick flera blomstänglar redan från början, men knopparna trillade av hela tiden och de började om igen. Ända till en dag i mitten av augusti 2004 då två blomklasar öppnade sig... Det var då jag insåg att min planta INTE var Hoya longifolia, utan Hoya inconspicua. Den helt gröna inconspicua. MEN, det finns tvivel om att detta verkligen är inconspicua...  men vad är då den här hoyan för en? Hoya sp. Vetefan? Tills jag hittar mer info så får den stanna här...

 

När denna hoya väl har börjat blomma verkar inget kunna stoppa den! I juli 2005 hade den minst 30 blomklasar öppna vid olika tillfällen och nya verkar vara på gång hela tiden! Av den anledningen att jag redan har så många smörkoladoftande hoyor så är detta ingen hoya jag normalt skulle köpt, men nu när jag har den så är jag glad att jag köpte den. Mest på grund av blommorna... i övrigt är den ganska tråkig enligt min mening.

 

I juni 2006 gjorde jag om min fina planta till ampel istället. Jag behövde fönsterplatsen till annat... Jag ställde den på en piedestal innanför ett fönster och den verkade trivas med det för den blommade lite då och då. Efter flytten till lägenhet i juni 2008 fick denna hoya hänga i ett mycket soligt österfönster och blommade som en tok! Även efter flytten till hus igen i november 2009 fick den hänga i öster och blommar en hel del. På våren 2011 klarade kroken den hängde på inte längre av tyngden så den for i golvet och på vägen ner tog den med sig tre erythrostemmor... Många rankor bröts och det blev en spricka i krukan, men inget som syns eller stör. Erythrostemmorna var det värre för!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor