Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya 'Jennifer'

 

 


Den här hoyan kom till mig från Hawaii i april 2005. Det var en ganska stor stickling som rotade sig snabbt, men den tog en evighet på sig för att börja växa! Den har växt bra det senaste året och även utvecklat två blomstänglar. Den blommade första gången i maj 2006 och innan dess hade den tappat knopparna ett par gånger. Den var väl värd att vänta på! Jag trodde inte att blommorna skulle vara något "speciellt" eftersom de skulle vara ganska incrassata-lika... De är mycket finare och större än incrassata, så detta är verkligen en hoya som borde finnas i alla hoyasamlingar...

 

En del säger att cultivar-hoyorna är lättblommade och i detta "fallet" var det ju sant! Min planta blommade redan efter ett år och det känns som en rätt okej väntetid. Sedan de första blommorna dök upp har min planta blommat flera gånger om året... Synd bara att blommorna inte håller mer än ett par dagar!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor