Senast uppdaterad:
15 jul 2012

Hoya lacunosa

 

 


Detta är en hoya som jag först vann som en liten rotad stickling på ett julhoyamöte i november 2002 och denna lilla stickling blommade första gången redan i januari 2003. Jag gillade verkligen denna doft!

 

Jag tyckte om den här hoyan, men jag kunde inte få nog av den... den växte inte fort nog för mig - jag ville har massor av dessa väldoftande blommorna! Så när jag "snubblade" över en ganska stor planta i maj 2004 tvekade jag inte en sekund. Jag köpte den, tog hem den, duschade den ordentligt, lindade ut den från sin rostiga ställning som den var tvingad runt, klippte av de längsta rankorna och stack ner dem i samma kruka som min gamla lilla planta. Jag har nu en ganska stor ampel med lacunosa och massor med blommor på gång nästan hela tiden. . I februari 2005 räknade jag till 13 blomklasar som mest!

För att komma tillbaka till Hoya lacunosa:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor