Senast uppdaterad:
11 jul 2012

Hoya linearis

 

 


Jag köpte denna hoya som en ganska stor planta i augusti 2009. Jag skulle ha den med mig till en mässa i slutet av den månaden och förhoppningsvis skulle någon köpa den för just den här hoyan har aldrig riktigt fångat mitt intresse... Nåja, ingen köpte den så den fick följa med hem igen. Den föll ner i bilen och ganska många rankor bröts av. Jag hängde upp den på en ganska mörk placering i min lägenhet eftersom ampelplatserna var slut. Dessutom skulle jag flytta till hus igen i november 2009 så jag tänkte att om plantan överlever den mörka placeringen så behåller jag den. Efter flytten såg plantan lite lessen ut och på våren 2010 klippte jag ner den och rotade ett helt gäng med sticklingar i en kruka. De började växa bra och jag började gilla plantan...

 

Den blommade första gången i oktober 2011. Den hade då minst 10 klasar utslagna samtidigt och doften var behaglig. Efter den första blomningen gillade jag plantan ännu mer och jag är på sätt och vis glad att ingen ville köpa den då i augusti 2009.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor