Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya 'Minibelle'

 

 


Jag köpte denna hoya som en ganska stor planta på båge någon gång i maj 2005. Jag hade inte plats till fler stående hoyor så jag klippte upp den och gjorde en ampel av den. Hängde den i ett soligt västerfönster och där trivdes den alldeles utmärkt. Den växte snabbt jag fick ofta linda upp långa nya rankor över krukan igen. Den blommade första gången i juli 2005 och därefter verkade det nästan som att den alltid blommade. Den hade ofta många blomklasar utslagna samtidigt.

 

Denna hoya fick inte flytta med mig från huset till min lägenhet 2008 utan fick ett annat hem någonstans i Sverige. Jag har saknat denna hoya, så i april 2011 köpte jag två fina sticklingar av den där stora mörkväxande plantan. Jag har inte riktigt bestämt mig för om den ska få fortsätta växa lite mörkare på bekostnad av blommorna eller om den ska få mer ljus... tiden och mån av fönsterplats får avgöra!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor