Senast uppdaterad:
01 jul 2012

Hoya microstemma

 

 


Jag köpte denna hoya i september 2006. Det fanns ingen bladbild eller blombild i säljarens lista, men den lät söt så jag slog till på den. Ganska dyr var den också... När sticklingen anlände blev jag nästan lite besviken. Den var ju så lik Hoya anulata och eitapensis med för den delen, men den visade sig vara ännu snyggare än anulata, både när det gäller bladverk och blommor. Blommorna är väldigt lika anulata, men betydligt mörkare i mitten och ihop med de vackra bladen blir helheten riktigt fin.

 

Sedan den lilla sticklingen rotat sig har jag klippt den ett flertal gånger för att få en större planta fortare och den är idag en ganska fin ampelhoya. De halvstyva rankorna gör att den ser lite spretig ut, men har man bara plats så... Min planta hänger helt oskyddat i ett fönster med mycket sol och hela plantan är jättefin! Sedan den första blomningen i juli 2011 har den blommat gång på gång och den verkar nästan kompensera för alla blomlösa år!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor