Senast uppdaterad:
15 okt 2013

Hoya minahassae GPS 8816

 

 


Jag köpte denna hoya i maj 2007 som en orotad stickling from Holland. Den rotade sig ganska snabbt och började växa bra ett tag, men sedan flyttade jag från stort hus till mindre lägenhet och denna hoyan fick en ganska mörk placering och verkade sluta växa på grund av det... I november 2009 köpte vi ett härligt hus med många hoyavänliga fönster och på våren 2010 klippte jag ner min planta och rotade om en fin stickling som belönade mig med nytillväxt nästan omedelbart. Jag gillar att ha två sticklingar i varje kruka så på våren 2011 klippte jag av en bit och stack ner i krukan i samband med omplanteringen.

 

Där jag klippte kom det en ny ranka och i juni 2011 fick jag se blommorna för första gången och de är riktigt söta! Doftar ljuvligt också! Efter de första blommorna har den blommat flera gånger den här sommaren... Sticklingen som jag stack ner har inte börjat växa än, men den var ganska röd när jag klippte den och röda sticklingar tar längre tid att rota.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor