Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya motoskei

 

 


Denna planta består egentligen av två vid olika tillfällen inköpta plantor.

 

Den första köpte jag som en orotad stickling i juli 1999. Jag köpte den som Hoya carnosa 'Lime'. Jag förväntade mig att blommorna skulle vara lite åt limefärgade hållet, men när den blommade första gången i september 2001 var de vita och jag blev ganska besviken. De var visserligen luddiga och söta. De två blomfotona i mitten är från den plantan. Jag fick tipset att det nog var en motoskei jag hade.

 

Den andra plantan köpte jag i december 2002 i ganska dåligt skick och utan namn. Den liknade min 'Lime' om man bara såg på bladen, men jag behöll den som NOID. Jag ohyrebehandlade, planterade om plantan innan den började växa och se friskare ut. Jag gillade bladen - det var därför jag köpte den. (Ifall du undrar!) Den växte fort och blommade första gången i juni 2004 och åter igen fick jag höra att det var en motoskei. Det första blomfotot är från den plantan.

 

Våren 2005 planterade jag ihop dessa båda plantor och gjorde om den till en hängande planta. Den placerades en bit in i vårt vardagsrum där den får ganska mycket ljus men ingen direkt sol. Numera kan jag knappt se vilken ranka som tillhör vilken hoya, men jag bryr mig inte. Blommorna ser lite annorlunda ut, men även om det skulle visa sig att det är två olika hoyor så skulle jag ändå ha dem i samma kruka. Den har vuxit fort och blivit en riktigt fin tät planta och jag har virat upp långa rankor i krukan... Vilket får mig att undra HUR jag ska plantera om den!!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor