Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya multiflora

 

 


Jag köpte denna hoya som en ganska stor planta i september 2002. Den växte sig nästan dubbelt så stor på mindre än ett år genom att grena sig. Den blommade nästan direkt efter jag köpt den och jag kan inte komma ihåg att den någon gång var utan blommor eller knoppar. Det enda tråkiga med dessa blommor är all klibbig nektar som hamnar överallt...

 

Tråkigt nog fick min planta små svarta fläckar på bladen och jag kunde inte hejda dem från att bli fler. Plantan gick inte att rädda och det slutade med att jag kastade den i november 2003.

 

I juli 2004 hittade jag en fin ganska stor planta i full blom och denna plantan hade jag mycket bättre tur med. Den växte bra och blommade som bara den! Men, på grund av begränsad plats i mina fönster beslöt jag att denna plantan fick flytta till min bror... Så, nu stormtrivs den där istället och kladdar ner fönsterbrädan!

 

I september 2010 påbörjade jag ett större samplanteringsprojekt och däribland har jag en ny stickling av multiflora och det är redan två blomklasar på gång i den så nog verkar mitt projekt lyckat?!!

 

Det sägs att den hoyan som så ofta sålts som Hoya multiflora inte är multiflora, utan den ska heta Hoya javanica... Denna namndjungel! *suck*

För att komma tillbaka till Hoya multiflora, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor