Senast uppdaterad:
15 okt 2013

Hoya obovata (variegerad)

 

 


Jag bytte till mig en stickling av denna hoya från en kille i Thailand i mitten av maj 2012. En jättefin lite trött stickling anlände tillsammans med två reskompisar, men efter ett långt uppfriskande bad i helt vanligt vatten piggnade sticklingen till. Den rotade sig snabbt och då det var ett toppskott började det ganska snart att växa också. Strax efter jag fick hem den här sticklingen bestämde jag mig för att beställa en stickling från ett ställe i Thailand. Det kunde ju vara trevligt med två i krukan. Sagt och gjort det blev en ganska dyr sådan (+ en hel del andra hoyor) och den kom i mitten av juni 2012. Sticklingen var i samma storlek som den jag redan hade och denna var dessutom redan rotad. Efter en ordentlig översyn planterade jag ihop mina båda sticklingar.

 

I början av juli 2012 upptäckte jag en liten blomstängel i den första sticklingen och jag hoppas verkligen att den orkar hela vägen. Blommorna på Hoya obovata är supersöta och i kombination med variegerade blad kan det ju bara bli underbart vackert!

För att komma tillbaka till Hoya obovata, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor