Senast uppdaterad:
28 jan 2012

Hoya 'Rebecca'

 

 


Jag köpte den här hoyan som en rotad liten stickling i juli 2011 från Thailand. Jag hade sett bilder på de läckra rödaktiga bladen och de rosa blommorna på nätet och detta var en hoya jag bara skulle ha! När sticklingen anlände var bladen mörkt gröna och jättefina och till en början stod min lilla planta (delade sticklingen i tre bitar) ljust, men inte soligt och bladen förblev "bara" gröna och fina.

 

När hoyarummet i källaren var klart fick alla mina små sticklingar flytta in där och ibland dessa fanns lilla 'Rebecca'. Det dröjde inte länge innan de första nya lite rödaktiga bladen dök upp och allt eftersom den växer blir den läckrare och läckrare. De nya riktigt röda bladen blir mindre röda ju äldre de blir, men det är ändå en underbart vacker hoya!

 

Av en slump upptäckte jag en ganska lång blomstängel när jag vände på krukan precis efter nyår och sedan dess har den fått ytterligare två blomstänglar. De första blommorna slog ut på natten och när jag kom ner i hoyarummet på morgonen efter och fick se dessa otroligt söta underbart rosa blommorna och stack näsan i dem... detta är en hoya som har ALLT: vackra blad, kompakt växtsätt, söta blommor och underbar doft.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor