Senast uppdaterad:
15 okt 2013

Hoya scortechinii IPPS 7950

 

 


Jag köpte denna hoya som en ganska stor rotad planta i april 2011. Det var inte alls meningen att jag skulle ha den, men det gick inte att undvika att titta på de läckra röda bladen... så den fick följa med hem. Jag planterade den på ett ganska stort stöd och det tog inte lång tid innan den hade två nya skott på gång! Jag har läst olika erfarenheter av denna hoya där en säger att den ska vara lite kinkig och en säger att det är en lättskött nybörjarhoya! Nåja, det finns ju flera olika Hoya scortechinii...

 

Min planta mådde lite dåligt under sommaren 2011 så jag klippte ner den och rotade om den. Satte den i hoyarummet i källaren senare på hösten och den verkar trivas där för den har blommat tre gånger under lysrören. Första gången var i maj 2012 och det är alltid spännande med förstagångare, men denna var verkligen en läcker överraskning. Så fina gula bolliga blommor och doften var underbart frisk fast man fick sticka näsan i klasen för att känna den!

 

För att komma tillbaka till Hoya scortechinii, klicka här:

 
 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor