Senast uppdaterad:
26 dec 2011

Hoya thailandica

 

 


Jag köpte denna hoya som en orotad stickling från ett ställe i USA. Jag hade hört så mycket om den ett tag och när jag märkte att just det här stället hade den och att den där inte kostade ens hälften av vad man annars fick ge här i Sverige... Sticklingen jag fick var över förväntan. Ganska stor och den rotade sig väldigt fort. Jag delade den i två bitar och samplanterade dessa. Bladen på den Hoya thailandica verkade mindre och ljusare gröna än andra jag hade sett, men det lär finnas olika kloner i omlopp...

 

Min lilla planta dog under en period då jag inte kände alls för hoyor och tog inte hand om dem så som jag borde ha gjort. Därefter blev det flytt till lägenhet och då var det ju bra (!) att jag hade en mindre hoya att tänka på... Under sommaren 2010 köpte min käre sambo en liten planta till mig och nästan i samma veva var vi iväg på en hoyaträff där jag köpte ytterligare en stickling. De båda är ganska lätta att skilja på så jag har planterat dem i samma kruka... tiden får utvisa om det är någon direkt skillnad på dem. Den ena blommade första gången i juli 2011.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Detta bladfoto är från den döda sticklingen.

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor