Senast uppdaterad:
26 dec 2011

Hoya vitiensis

 

 


Jag fick denna hoya i ett byte jag gjorde i september 2002. Det var en orotad stickling och den tog lång tid att rota, men när den väl rotat sig växte den fortare än jag hade förväntat mig, speciellt i början. De tunna bladen hänger rakt ner och gör att denna hoya ser kraftigare ut än den verkligen är.

 

Min vitiensis fick sin första blomstängel i oktober 2003 och av en ren slump hade jag ledigt just den dagen då blommorna slog ut. Jag hade bara tidigare sett dessa blommor på foto, men de var ännu vackrare i verkligheten. Just den morgonen var det perfekt solsken för att fotografera i och jag lyckades få många fina foton på blommorna. Sedan den blomningen verkade det inte vara någon hejd på denna hoya när det gällde att blomma. Nya blommor kom hela tiden... Vid ett tillfälle blommade den med både grålila och gula blommor samtidigt! Vad detta beror på har jag ingen aning... men läckra var de!

 

Personligen tycker jag att detta är en hoya som alla samlare borde ha i sin samling!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor