Senast uppdaterad:
26 dec 2011

Hoya waymaniae

 

 


Jag köpte denna hoya som en rotad stickling i maj 2002 från Botanova. Jag hade sett foton på de läckra blommorna så detta var en hoya jag bara var tvungen att ha i min samling. Namnet som följde med min stickling var H. waymaniae 1 - vad nu den där ettan kan ha för betydelse. Någon som vet...?

 

Den växte på bra till en början, men efter ett tag mjuknade den i bladen och det såg ut som om den skulle kunna dö när som helst. Ovan som man var så tog jag en fin stickling från den och började om på nytt... På den tiden slängde jag det jag inte själv ville ha och dessutom så trodde ju jag att det inte var till något! Den nya sticklingen tog sig fint och är idag en relativt stor planta. Den har mjuknat i bladen ett par gånger till, men numera bryr jag mig inte till en början. Den brukar piggna till igen efter ett tag, men tappar ett antal blad... Med andra ord; en lite kinkig hoya!

 

Den långa blomstängeln höll jag på att missa i början - hur man nu kan missa en 13 cm lång blomstängel bland relativt glesa blad?!?! Nåja, blomstängeln hade pyttesmå knoppar när jag upptänkte den i september 2005 och jag tror att jag kollade knopparna minst en gång om dagen. Till slut fick jag se de läckra blommorna, men de öppnades halv elva på kvällen och det var inget bra fotoljus alls... Vad gör man då? Jo, då tar man hela sin stora planta och sätter den nere i vasken, tänder halogenspotsen ovanför och för att fota blommorna fick jag stå böjd som ett uppochnervänt U och har någon sett mig utifrån så är de nog övertygade om jag inte är "normal". Vad gör man inte för sina hoyor? Blommorna KUNDE ju ha trillat av under natten... Dagen efter satt de kvar och gissa om jag tog massvis med foton!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor