Senast uppdaterad:
15 okt 2013

Hoya wightii ssp. palniensis

 

 


Jag köpte denna hoya som en orotad stickling i juli 1999. Den blev ganska snabbt en av mina icke-favorithoyor. Den ville helt enkelt inte rota sig och när den väl började växa ångrade jag nästan att jag köpte den. Tills den blommade första gången i juli 2001, två år efter jag köpte den. Dessa blommor doftar något så underbart och varje gång den blommar känns det som att jag bara måste gå förbi just den hoyan onödigt många gånger bara för att sniffa på blommorna. Tur att den står i ett fönster som vetter mot trädgården...!

 

Jag har varit tvungen att förnya den här plantan ett par gånger under årens lopp. Den blir lätt naken nertill under vintern och när jag tycker att den blivit för naken så lindar jag ut den, klipper ner den lite och sticker ner sticklingar bredvid de nakna rankorna. Eller så klipper jag ner den helt och sätter ett gäng sticklingar (ganska långa visserligen) i en kruka och än så länge har jag inte misslyckats med mina friseringar.

 

När det gäller doft så är detta definitivt en favorit!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor