Senast uppdaterad:
07 jul 2019

Hoya fraterna

 

 


Jag köpte min fraterna som en orotad stickling i maj 2006. Den rotade sig snabbt och började växa bra och efter ett tag kunde jag dela den i två för att få snabbare tillväxt... vilket fungerade bra under några år, men i samma veva som jag flyttade från hus till lägenhet verkade den vilja ge upp. Samma sak hände med coriacea så jag räddade två fina sticklingar av dem båda och planterade dessa tillsammans. Jag var mycket noga med att sätta en namnpinne i mitten så jag visste vilken som var vilken... synd bara att solen blekte texten på båda sidorna på pinnen!

 

Efter flytten till hus igen 2009 hade jag åter plats att dela alla hoyor jag hade samplanterat och dela coriacea och fraterna kunde jag ju göra, men visste inte vilken som var vilken. När jag delade på dem fick de ingå i en större samplantering av 15 hoyor i 3 våningar och det var där som fraterna blommade i maj 2011, så nu visste jag äntligen vilken som var vilken. Blommorna är urläckra och så härligt ludna!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor