Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya memoria

 

 


Detta är en hoya jag haft i två omgångar. Första gången köpte jag en stor blommande planta och det var i augusti 2004, men jag tröttnade ganska snabbt på den för själva plantan var inte snygg och jag orkade inte klippa ner den och rota om en ny planta så jag sålde den igen efter ett par månader.

 

I augusti 2009 skulle jag vara med på en trädgårdsmässa och hittade vi stora "vanliga" hoyor innan så köpte vi i regel dessa för att visa upp och gärna sälja. Jag köpte en linearis, en retusa och en memoria. Plantbilden längst ner är från innan mässan. Retusa såldes ganska direkt, men memorian och linearis var det ingen som ville ha så de fick följa med hem igen... På vägen till bilen åkte hela memorian i asfalten och mycket var knäckt och rotklumpen hade åkt ur krukan, som dessutom var sönder. Fick bli en omgång med saxen när jag kom hem och petade ner riktigt många sticklingar i en större kruka och en del små i en mindre kruka. Den rotade delen åkte på komposten... Den mindre plantan växte till sig fint och såldes på en hoyaträff hemma hos mig i juni 2011. Min planta har nyligen börjat blomma så jag får väl se om den är så blomvillig som det sägs!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor