Senast uppdaterad:
07 jul 2019

Hoya dickasoniana

 

 


Jag fick denna hoya som en orotad stickling i november 2006 och gick då under namnet wee-bella. Det var en vinst i ett lotteri på ett hoyamöte och eftersom jag hade problem med den "vanliga" bellan så var denna lilla ingen hoya jag ville ha... konstligt nog, men den fick följa med hem. Jag delade den i tre bitar och de rotade sig fint och började växa och eftersom den inte tog så stor plats fick den hänga nästan lite bredvid ett fönster.

 

Den lilla plantan blommade första gången i maj 2008 och sedan kom det en klase då och då. Jag började gilla hoyan så när jag fick mer plats efter flytten till hus igen köpte jag ytterliga fyra små sticklingar i oktober 2010 för att fylla ut krukan lite fortare. Plantan har hunnit bli ganska stor och sedan november 2011 har den blommat mer eller mindre oavbrutet. Jag har min planta hänger i ett norrfönster där också Hoya bella hänger och båda blommar flitigt.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor