Senast uppdaterad:
17 apr 2014

Hoya acicularis

 

 


Jag köpte den här hoyan i september 2011 från Thailand. Vi var några stycken som hade beställt tidigare och blev supernöjda med det vi fick så vi gjorde en beställning till nästan direkt efter den första leveransen hade kommit. Hoya acicularis hade jag först inte tänkt beställa, men det var ju en av de få utmaningarna jag hade kvar så det fick bli en sådan också... dessutom tyckte jag namnet lät häftigt!

 

En hoyakompis hade köpt denna vid ett tidigare tillfälle, men hennes planta hade tappat blad och till slut gått vidare till hoyahimlen, så det kändes lite ovisst efter jag hade planterat den. Plantan, som var rotad, var väl tilltagen och rankorna var långa. Jag valde att linda upp den på en ställning (drygt 50 cm hög) och resultatet blev riktigt läckert. Plantan började tappa en hel del blad och bitar av rankorna torkade in så jag hade väl inga större förhoppningar, men lät den stå under lysrören i hoyarummet i källaren. Allt eftersom bladen föll och rankorna torkade så klippte jag... tills en dag i slutet av november 2011 då jag upptäckte flera nya små blad och i mitten av december hade den flera nya rankor på gång så det fanns hopp! Då i alla fall...

 

Jag skulle ha klippt ner plantan och börjat om med nya sticklingar, men jag väntade för länge så till sist var allt jag kunde rädda en liten stickling. Det är nu april 2014 och den har rotat sig och börjat växa, men det lär ju dröja innan den ser ut som den gjorde innan. Att köpa rotade plantor innebär alltid en risk och den här gången gick det inte bra. Vi får väl se vad det kan bli av den lilla sticklingen... nån dag.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor