Senast uppdaterad:
31 dec 2011

Hoya acuta var. Hendersonii IML 1462 (EPC-745)

 

 


Jag köpte denna hoya från Thailand i juli 2011. Sticklingen som kom var generöst tilltagen, men en del blad var knäckta och en del var rejält solskadade... Nåja, jag brukar inte ge upp hoppet om en stickling och denna såg lite "naken" ut i början, men nu har den fått ett par nya blad och en ny ranka har börjat växa. Det är nu slutet av december, nästan 2012, så jag är övertygad om att den börjar växa ännu mer när dagarna börjar bli längre.

 

När jag började mitt försök att reda ut röran kring acuta-parasitica-verticillata skrev jag in den här hoyan på Google... På mindre än 30 minuter hittade jag den på olika sidor där den kallades acuta, parasitica OCH verticillata och alla med tillägget var. Hendersonii. Undrar vad det egentligen är?! Jag misstänker att detta är en parasitica... åtminstone om man ska gå efter foton och beskrivningar av bladen, men den får bli kvar här tills mer information finns tillgänglig.

 

Bladen på denna är mycket större än på andra acuta och inte heller lika spetsiga. De har också en hel del fläckar och de är 10-21 cm långa och 4-5 cm breda. Jag är övertygad om att detta är en riktigt fin hoya när den väl får mer blad...

 

Jag har ingen aning om hur blommorna ser ut, färgmässigt i alla fall. Hittills har jag inte kunnat hitta några foton på nätet och ingen beskrivning heller, så jag antar att jag får vänta tills min egen planta tänker blomma. Jag gissar att blommorna kommer att vara vita!

 

För att komma tillbaka till Hoya acuta, klicka här:

 
 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor