Senast uppdaterad:
28 dec 2011

Hoya acuta (röd)

 

 


Jag köpte denna hoya som en orotad stickling i juli 1999 och den växte som ogräs i början. Jag köpte den som Hoya acuta 'Röd'. Jag antog att den skulle ha röda blommor... Den blommade inte mycket, men tillräckligt för att jag skulle vara nöjd. Den blommade första gången i september 2001 och blomklasarna var ganska små och växte rakt ut, vilket underlättade fotografering med min då "vanliga" kamera!

 

Jag höll på att förlora denna hoya våren 2003. Fönstret den stod i fick spinn - det fruktade röda spinnet! Jag lyckades rädda ett gäng fina sticklingar och sedan sommaren 2003 växte den till sig ordentligt och i augusti 2004 blommade den som aldrig förr. Jag räknade till 9 utslagna blomklasar samtidigt! Den kryddiga doften var inte för stark... Tråkigt nog höll blommorna bara knappt 3 dagar innan de vissnade och trillade av. Den gången var blommorna inte röda som tidigare utan vissa var rosa, en del blekare och en del var till och med lite randiga!

 

Bladen på min planta är ljusgröna med tydlig mittnerv och ibland med ganska stora fläckar. De är ungefär 6-12 cm långa och 2.5-4 cm breda..

 

För att komma tillbaka till Hoya acuta, klicka här:

 
 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor