Senast uppdaterad:
04 jan 2012

Hoya australis ssp. tenuipes 'Lisa'

 

 


Jag köpte en stickling av denna hoya till en kompis i april 2005 men det slutade med att jag fick behålla den själv. Jag som verkligen hade plats till ytterligare en australis! Det var ju i och för sig bara en liten stickling och jag var väl inte helt ovillig att behålla den... Denna stickling förblev bara en stickling och fick bara ett fåtal nya blad och till slut fick den flytta till brorsan. Där har den otroligt nog börjat växa, men alla bladen är pyttesmå... Bonsai-hoya?!!

 

Av en slump hittade jag en riktigt stor fin planta av denna hoya i början av september 2005 och av någon underlig anledning (beroende?) så köpte jag den. Nu slipper jag i alla fall vänta på att den lilla sticklingen ska bli stor! Där var t o m en pytteliten blomsporre i den stora plantan, men efter en mindre dumhet så fanns den inte längre kvar. Riktigt dumt gjort - jag vet! Blommorna fick jag se första gången september 2007 och sedan dess har den blommat ett par gånger... Tyvärr skrumpnade större delen av min stora planta under vintern och jag har bara några små sticklingar kvar som jag försöker hålla vid liv.

För att komma tillbaka till Hoya australis, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor