Senast uppdaterad:
15 okt 2013

Hoya benguetensis IML 0772

 

 


Denna köpte jag som en orotad stickling från David Liddle i Australien. Detta var i september 2006. Den rotade sig och började växa betydligt fortare än den snarlika Hoya bordenii... Plantan har nu hunnit bli ganska stor och i april 2009 hittade jag en liten blomstängel med pyttesmå knoppar. Knopparna trillade av och till slut föll även blomstängeln... Detta kan ha berott på att plantan fick följa med mig på diverse mässor under den våren... Blomorna fick jag se första gången i maj 2010 och sedan dess har den blommat ett par gånger. Blommorna är såååååå läckra!

 

Från början odlade jag min planta i ett soligt västerfönster och den höll sig grön och fin, men efter flytten till lägenheten i juni 2008 fick den en ny placering i ett soligt österfönster där den fick både morgon- och middagssol. Detta har resulterat i att bladen blivit helt röda och det är bara nya blad som är gröna - ett tag i alla fall! Nu i nya huset har den fått en syd-västlig placering så den får mycket sol och den är läckert röd efter många soltimmar. Den blir delvis grön igen under vintern, men blir åter röd i vårsolen.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor