Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya compacta 'Mauna Loa'

 

 


Denna hoya köpte jag i juni 2000. Den fanns i samma kruka som den helgröna Hoya compacta. Av de fyra rankorna i krukan var en variegerad och drygt 30 cm lång. Jag hade läst att denna hoya inte skulle vara speciellt snabbväxande så jag tänkte att jag nog kunde ha den på en hög spira. Det skulle ju dröja innan den täckte spiran - tänkte jag i alla fall! Min lilla planta växte sig dubbelt så stor på bara ett par månader och blommade redan efter ett år. Fotot på hela plantan är från juli 2004 och numera täcker den även toppen på spiran och jag har fått börja vända ner de nya rankorna. Den blommar oftare än den helgröna.

 

Jag har förnyat min planta för ett par år sedan annars hade den varit omöjlig att ha på spiran. Den hade varit för stor helt enkelt. Spiran på fotot är nästan 1 meter hög.

 

De vackra bladen och de rosa blommorna gör att detta är en hoya som borde finnas i varje Hoyasamlares samling. Om jag får säga min mening...

För att komma tillbaka till Hoya compacta, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor