Senast uppdaterad: 
15 okt 2013

Hoya heuschkeliana ssp. heuschkeliana (rosa)

 

 


Jag köpte denna hoya som en redan ganska stor planta i september 2002. Jag köpte den faktiskt på ett ställe som säljer mest byggnadsgrejor! Den var lindad kring ett rostigt stöd och jag fick hålla på ganska länge innan jag lyckats linda ut alla rankorna och lindat dem på ett snyggare stöd utan rost. Såg dessutom mycket trevligare ut!

 

Detta är verkligen en hoya som växer fort och blommar ofta. Den hade inga knoppar när jag köpte den, men det dröjde inte länge förrän den blommade. Numera blommar den konstant och vårt kök är ofta fyllt med söt smörkoladoft. Dock inte bara från denna hoya...

 

Jag sparade några sticklingar i flytten till lägenheten i juni 2008 och dessa har nu vuxit till sig och jag har klippt fler sticklingar och stuckit ner i krukan vid de senaste omplanteringarna sedan flytten till nya huset i november 2009. Denna hoya var rolig att odla på båge, men numera har jag den i ampel och det är väl egentligen så den ska odlas för att bäst komma till sin rätt.

 

För att komma tillbaka till Hoya heuschkeliana, klicka här:

 
 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor