Senast uppdaterad:
02 aug 2015

Hoya 'Joy'

 

 


Jag fick denna hoya från Hawaii i september 2004. Sticklingen hade 2 stora mörkgröna blad och en lång bit stam med rotanlag. Så jag trodde den skulle vara lättrotad och att den skulle börja växa inom kort... Hur fel kan man ha?! Det tog evigheter innan den rotade sig (kan ju vara tiden på året) och den började inte riktigt växa förrän i april förra året. Bladen på den här hoyan är riktigt läckra och man kan se arvet efter vitellina i de mörka kanterna på bladen.

 

En del säger att cultivar-hoyorna är lättblommade, så jag hoppades att det inte skulle dröja länge förrän jag fick se blommor på min 'Joy'... och det var faktiskt sant för nu har den blommat åtskilliga gånger under åren och blommorna är riktigt söta!

 

På grund av platsbrist har jag planterat ihop två lite större sticklingar av 'Joy' och 'Noelle' och de verkar inte ha något emot det och de blommar lite då och då dessutom så de får fortsätta bo i samma kruka.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor