Senast uppdaterad:
15 okt 2013

Hoya multiflora (albomarginata)

 

 


Jag köpte denna hoya som en orotad stickling i oktober 2010 när jag skulle påbörja mitt stora samplanteringsprojekt. I samma veva bytte jag även till mig en orotad stickling till för det såg lite futtigt ut med bara en i planteringen (se nedan). Jag hade ju inte haft tur med multiflora tidigare, men tänkte att i en samplantering med mycket plantor runt om och under så skulle jag nog fixa det och dessutom får de ingen skarp direkt sol för det vet jag att multiflora inte gillar... Sticklingarna rotade sig och har nu knappt ett år senare blivit mycket större och blommade första gången i maj 2011.

 

Knopparna på den här varianten är vit och gröna precis som bladen, men blommorna ser i mina ögon likadana ut som den vanliga multifloran. En annorlunda grej jag lagt märkte till när det gäller den här hoyan är att knopparna ofta öppnar sig innan det egentligen är dags, så att säga, men blommorna blir helt normala.

För att komma tillbaka till Hoya multiflora, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor