Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya 'Noelle'

 

 


Jag fick denna hoya från Hawaii i april 2005. Det låg nästan 1 meter i paketet. Tyvärr var några blad avbrutna, men jag klippte upp det jag fått och satte 1 stickling till mig själv och sålde resten. Min stickling har nu vuxit till sig rätt bra så jag delade den i samband med omplanteringen i februari 2006. Sedan dess har den vuxit sig riktigt stor och fin!

 

En del säger att cultivar-hoyorna är lättblommade och jag hittade i mars 2007 två blomstänglar i min planta... Den har sedan dess blommat mer eller mindre oavbrutet, så nog är 'Noelle' både lättblommad och blomvillig!

 

På grund av platsbrist har jag planterat ihop två lite större sticklingar av 'Joy' och 'Noelle' och de verkar inte ha något emot det och de blommar lite då och då dessutom så de får fortsätta bo i samma kruka.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor