Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya neoebudica

 

 


Jag köpte denna hoya som en orotad stickling i maj 2004 från Botanova. Jag tyckte de oranga/aprikosa blommorna lät som något jag skulle gilla. Den växte fort till sig och blommade drygt tre år senare, i juni 2007 och blommorna var riktigt läckra! Sedan den första blomningen blommade min planta ett flertal gånger. Ibland var blommorna mer åt aprikosa hållet och ibland mer åt det gula hållet, men oavsett färg så är detta en hoya som blommar flitigt och växer bra.

 

Inför flytten i juni 2008 var Hoya neoebudica en av de nästan 100 hoyor som fick flytta ifrån mig och det har jag väl ångrat från och till, men jag insåg ju att i min lägenhet fick inte alla hoyorna plats. Nåväl, jag har skaffat mig en ny planta... eller rättare sagt klippt ner en som jag köpt och förhoppningsvis tar sig de ganska långa sticklingarna och växer till sig fort så jag får se de läckra blommorna igen...

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor