Senast uppdaterad:
03 aug 2012

Hoya nummularioides (rosa mitt)

 

 


Jag köpte denna hoya som en rotad stickling i april 2005 från Botanova. Jag gillar de vita blommorna och speciellt de små vita blommorna på denna hoya så jag var ju bara tvungen att köpa den! Den växte inte mycket men den fick ett par nya blad och ett flertal blomstänglar. Vet inte vad som hände, men en enda liten blomma öppnade sig - resten trillade av...

 

Ganska tidigt våren 2006 så klippte jag ner mina sticklingar totalt och rotade om de i kortare bitar. Antingen så funkade det eller så åkte hoyan ut! Det har verkligen fungerat för den har inte bara rotat sig utan även börjat växa och flera nya skott har kikat fram lite här och där... I oktober 2008 blommade den och det rejält för att vara så pass liten!

 

Efter jag flyttade till lägenhet i juni 2008 trodde jag att jag skulle få plats med fler hoyor än jag trodde... I slutändan fick jag sälja min lilla planta, men i september 2010 köpte jag en ny rotad stickling av en hoyavän. Jag villa ha denna söta hoya igen eftersom jag nu hade mer plats i nya huset. Jag delade sticklingen på våren 2011 och min lilla planta blommade första gången i november 2011. Efter det har den vuxit ganska bra och denna gången har jag den på båge och det är ganska snyggt!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor