Senast uppdaterad:
26 dec 2011

Hoya 'Sunrise'

 

 


Jag fick denna hoya från Hawaii i april 2005. Jag fick ett flertal sticklingar av denna hoya, men paketet hade blivit lite mosat och dessa såg ut som om de inte skulle klara sig... Det tog nog nästan två månader innan de rotade sig och piggnade till, men det var värt väntan och allt ompysslande! Jag lyckades rädda fyra sticklingar som alla växer bra nu och det ställer till problem för mig... Jag har ingen bra plats till den och jag vill helst ha den i ampel, men alla ampelplatser är upptagna... Rättelse, VAR upptagna. Jag tog ner min wayetii och gav den platsen till 'Sunrise'. Den trivs redan som fisken i vattnet på sin plants! (Wayetii fick en plats på en piedestal framför ett fönster och ser ut att uppskatta flytten.)

 

Hittade den 8 mars 2006 en liten blomstängel i min planta och resultatet ser Ni nedan. Flera blomstänglar är på gång så jag kan nog nästan påstå att detta verkar vara en blomvillig hoya.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor